30 Merentocht

Voor de 17e keer organiseert de Watersportvereniging Drachten-Veenhoop de 30-Merentocht. Een prachtige tocht langs de mooiste plekjes van Friesland. Niet alleen leuk voor de deelnemers, maar zeker ook voor de toeschouwers.

De 17e editie van dit prachtige evenement langs de mooiste meren van Friesland!

30 Merentocht


Voor de 17e keer organiseert de W.S.V. Drachten-Veenhoop in 2013de 30-Merentocht. Inmiddels is de 30-MT commissie gestart met de voorbereidingen en nemen de plannen al vaste vormen aan. De commissie is druk doende diverse havens en overnachtingplaatsen vast te leggen voor een bezoek van onze 30-MT vloot. Er wordt gevaren over minimaal 30 meren en de deelnemers kunnen weer genieten van het weidse Friese landschap en de karakteristieke dorpen en steden.
De tocht is geschikt voor motorboten, zeiljachten en sloepen. Wel dient er rekening mee te worden gehouden dat schepen langer, dan 14.95 m en hoger dan 11.00 m met een diepgang van meer dan 1.30 m enige problemen tegen kunnen komen. Voor een alternatieve route naar de overnachtingplaats wordt gezorgd.

Welke route, welke steden, welke activiteiten?
Zeker is dat er op maandagmorgen uit Drachten vertrokken wordt en op vrijdagmiddag weer terugkeren. Ook wordt in een aantal overnachtingplaatsen een attractief nevenprogramma geboden. Als afsluiting van een leuke week nemen de 30MT-ers op vrijdag 12 juli afscheid van elkaar met een groots "VAARWEL" feest waarbij als u wilt de beentjes van de vloer kunnen. De kosten voor deze mooie tocht door Friesland zijn geraamd op € 125,00 per deelnemend schip, ongeacht het aantal opvarenden. Bij deze kosten zijn inbegrepen alle “HAVENGELDEN” een “WARME MAALTIJD” in een van de overnachting plaatsen en diverse activiteiten onderweg. Verder organiseren wordt een ”BBQ “ georganiseerd in een van de overnachtingplaatsen waarvoor een vergoeding gevraagd wordt van € 12,50pp, deelname hieraan is vrijblijvend. Alle eventuele bruggelden zijn voor eigen rekening.

Inschrijven
De inschrijving is beperkt. Er kunnen maximaal 70 schepen meevaren. Hierbij wordt als spelregel gehanteerd dat inschrijvingen in volgorde van binnenkomst worden behandeld. Er is veel belangstelling! Dus bent u van plan de tocht mee te varen, ga dan naar www.wsvdrachtenveenhoop.nl en meldt u aan.

Het Skûtsjejier is een inititatief van Gemeente Smallingerland en wordt mede georganiseerd door:

  • Sktsje Het Bruine Leven
  • Drachtster skutsje
  • Skutsjeverhuur de Verandering
  • Smelne's Erfskip
  • Museum Drachten
  • Beleef Bibliotheek Drachten
  • Sktsje de Rot
  • Sktsje d'Halve Maen
  • De Jonge Trijntje

Wilt u sponsor worden? Zou u, op wat voor manier dan ook, een bijdrage willen leveren?
Vraag naar de mogelijkheden voor sponsoring en kom in de spotlight te staan op Skûtsjejier 2013!
Stuur een e-mail naar skutsjejier2013@smallingerland.nl of bezoek de contactpagina.