Dag van het Water in Rottevalle

Een bijzondere feestdag in Rottevalle rondom het water!

Een bijzondere feestdag in Rottevalle rondom het water!

Dag van het Water in Rottevalle

De Rottevalster Compagnogs bestaan 200 jaar en vieren met het hele dorp een 5 daags jubileumfeest van 4 tot en met 8 juni 2013. Donderdag 6 juni staat in het teken van het water!

's Middags is er in Rottevalle een Maritieme Markt waar een grote diversiteit aan beroepen te zien zal zijn, zoals een touwslager, scheepskaarsenmaker, scheepsmodellenmaker, scheepsmosterdmaker, scheepjes glasblazer, scheepstekenaar op glas, scheepsspiegelmaker, scheepslampenkappenmaker, scheepsboekbinder, scheepsdekens quilten, scheepskoperslager, scheepstingieter, maritiem keramist en scheepsblokken en corvy nagelmaker.

Een prachtige voorstelling die u niet mag missen is "Om it Leijenlân" van Tom de Boer. Deze voorstelling duurt ongeveer 45 minuten en is te zien in de haven van Ladure. U ziet de voorstelling vanaf een skûtsje!

Vanaf 17.00uur vertrekken alle schepen, boten, sloepen, kano's en skûtsjes uit de Haven en varen in konvooi naar de Leijen en het Paviljoen met aan boord muziek van o.a. de Piipegaeltsje Sjongers, Voortvarende vrouwen en de trekzakclub Wynkreft Fiif.

Om 18.00uur wordt het Captains Dinner gehouden voor al het varende volk en opstappers. Als u wilt mee-eten, geef u dan tijdig op.
Vervolgens is er om 19.00uur een Vlootschouw op de Leijen met op het skûtsje De Rot de burgemeester en de jubilerende Compagnons. 

Vanaf 20.30uur is er een concert op het water met al het publiek aan boord van de aanwezige schepen. Optredens worden verzorgd door de Healers, De Piipegaeltsje Sjongers, Michiel &Sytske en Foeke van Bruggen.

Als u met uw boot mee wilt doen aan de Vlootschouw, geef u dan op bij Koop Hoekstra: kapiteinkoop@live.nl

 

Het Skûtsjejier is een inititatief van Gemeente Smallingerland en wordt mede georganiseerd door:

  • Sktsje Het Bruine Leven
  • Drachtster skutsje
  • Skutsjeverhuur de Verandering
  • Smelne's Erfskip
  • Museum Drachten
  • Beleef Bibliotheek Drachten
  • Sktsje de Rot
  • Sktsje d'Halve Maen
  • De Jonge Trijntje

Wilt u sponsor worden? Zou u, op wat voor manier dan ook, een bijdrage willen leveren?
Vraag naar de mogelijkheden voor sponsoring en kom in de spotlight te staan op Skûtsjejier 2013!
Stuur een e-mail naar skutsjejier2013@smallingerland.nl of bezoek de contactpagina.