Officiële opening

De feestelijke opening van het Skûtsjejier is op 16 maart 2013 op Buitenstvallaat voor pers en genodigden. De opening wordt opgeluisterd door een lezing van Klaas Jansma. Een speciaal voor het Skûtsjejier door de Healers geschreven muziekstuk wordt ten gehore gebracht. Dit muziekstuk kunt u bij diverse gelegenheden in het Skûtsjejier horen. Vanaf 26 maart is in Museum Dr8888 een prachtige foto-expositie te zien die geheel in het teken staat van skûtsjes.

Opening voor pers en genodigden

Officiële opening

De officiële opening voor pers en genodigden wordt verricht op de werf van Van der Werff aan Buitenstvallaat door wethouder Nieske Ketelaar en de voorzitter van de werkgroep Skûtsjejier, Tiny Derks. De opening van het Skûtsjejier kan natuurlijk niet zonder een bijdrage van Skûtsjekenner en -liefhebber van het eerste uur Klaas Jansma. Klaas Jansma zal gedurende het jaar vaker te zien en te horen zijn. Naast sprekers is er natuurlijk ook muziek. De Healers hebben op speciaal verzoek een "Skûtsjelied" geschreven dat tijdens de opening wordt gespeeld. Dit lied wordt tijdens het Skûtsjejier bij diverse evenementen ten gehore gebracht.

Natuurlijk wordt van de opening met beeld en geluid verslag gedaan op deze website.

Buitenstvallaat, werf van Van der Werff logo van der Werff

De werf van Van der Werff is de laatst overgebleven werf waar in vroeger tijden skûtsjes gebouwd werden en deze werf staat nu wéér in het teken van de skûtsjes. Niet alleen door de opening, maar ook omdat de eigenaar van de werf zich samen met een groep enthousiaste vrijwilligers heeft opgeworpen om De Jonge Trijntje, een skûtsje dat ruim 100 jaar geleden op deze werf is gebouwd, terug te kopen en op te knappen. Gedurende het Skûtsjejier zal de werf een aantal dagen haar deuren openzetten voor rondleidingen en de mogelijkheid om De Jonge Trijntje te bezichtigen. Hou hiervoor het programma in de gaten!

Expositie in Museum Dr8888 vanaf 26 maart

Dinsdag 26 maart gaan de deuren van Museum Dr8888 open voor een foto expositie die geheel in het teken staat van skûtsjes.

"Het speciaal door de Healers voor het Skûtsjejier geschreven Skûtsjelied wordt ten gehore gebracht. Dit muziekstuk wordt bij diverse gelegenheden in het Skûtsjejier gespeeld".

 

Het Skûtsjejier is een inititatief van Gemeente Smallingerland en wordt mede georganiseerd door:

  • Sktsje Het Bruine Leven
  • Drachtster skutsje
  • Skutsjeverhuur de Verandering
  • Smelne's Erfskip
  • Museum Drachten
  • Beleef Bibliotheek Drachten
  • Sktsje de Rot
  • Sktsje d'Halve Maen
  • De Jonge Trijntje

Wilt u sponsor worden? Zou u, op wat voor manier dan ook, een bijdrage willen leveren?
Vraag naar de mogelijkheden voor sponsoring en kom in de spotlight te staan op Skûtsjejier 2013!
Stuur een e-mail naar skutsjejier2013@smallingerland.nl of bezoek de contactpagina.